Balesetekkel kezdődött a hét, az M1-es és az M3-as sztrádán is karambol történt (frissítve)

2023.06.19. 07:58 Módosítva: 2023.06.19. 11:41

Több baleset történt hétfő reggel az országban. Rábakecöl térségében, az M86 tragikus  karambol volt, amelyben hárman vesztették életüket. 

Az M1-es autópályán, Nagyszentjánosnál, a 100-as és a 106-os km között sávelhúzásos terelés van érvényben, mert aszfaltoznak. A terelést átépítik, ezalatt mindkét oldalon csak 1-1 sáv járható, a határ felé vezető oldalon torlódik a forgalom. A terelés előtti forgalomban, a Hegyeshalom felé vezető oldalon, az ácsi szakaszon karambol történt. A 95-ös km-nél az egész oldalt lezárták, a munkavégzés és a baleset miatti torlódás együtt már közel 12 km-es aki teheti, Ács felé kerülhet -  - közölte hétfőn nem sokkal 11 óra előtt az utinform.hu. 

Az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Bag térségében korábban baleset történt. A 42-es km-nél a torlódás feloszlóban van, mivel a forgalmat a külső és a leállósávon újra elengedik.

Az M86-os autóút Szombathely felé vezető oldalán, Beled és Rábakecöl térségében több személyautó karambolozott. A 122-es km-nél az egész oldalt lezárták, a forgalmat a 124-es km-nél lévő csomópontban terelik le. A rendőrség közölte, hogy egy lengyel teherautóba belerohant egy szintén lengyel személygépkocsi. A balesetben a személygépjárműben tartózkodó férfi, illetve nő, valamint egy gyermek olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autóban egy másik gyermek pedig súlyosan megsérült, őt a mentőszolgálat mentőhelikoptere szállítja kórházba. A helyszín közelében teljes útlezárás van érvényben, a terelés rendőri irányítás mellett folyik. Az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Az utinform.hu már idézett tájékoztatójából kiderül az is, hogy

  • javítják a burkolatot az M0-s autóúton az M1-es autópálya csomóponti ágán. A belső sávot lezárták, ezért az M1-es autópályára felhajtók torlódásra készüljenek.
  • Az M6-os autópályán, a Bátaszék és a Véménd csomópont között, az A alagútban munkavégzés miatt új terelést építettek ki. A 166-os és a 167-es km között mindkét oldal forgalmát a főváros felé vezető oldalra terelik át, így mindkét irányban egy-egy sáv járható.
  • Csütörtök éjjel kigyulladt egy kamion az M35-ös autópályán, az M4-es autópálya felé vezető oldalon, Derecske térségében. A 65-ös km-nél az utómunkálatok miatt irányonként csak egy-egy sáv járható.
  • Az M43-as autópályán, a 16-os km-nél lévő Móra Ferenc Tisza-hídon javítják a dilatációs szerkezetet. Az M5-ös autópálya felé vezető oldalon egy sávot több napra lezártak.
  • Az M80-as autóúton, a Vasszentmihály csomópontban mindkét oldalt lezárták munkavégzés miatt. A 181-es és a 182-es km között a 8-as főútra terelik a forgalmat.

Megjegyzés: Az fentiek az adott időpontban voltak érvényesek, később változhat a helyzet.