Minden szabályt megszegett, majd úszva menekült a részeg autós

2023.06.26. 16:20

A III. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottai szolgálatteljesítés közben az Árpád hídról nagy sebességgel, szabálytalanul lekanyarodó autóra lettek figyelmesek. A sofőr láthatóan nehezen tartotta kocsiját az úton, ezért az egyenruhások utána eredtek.

Az autós a sziréna hangjára tovább gyorsított, áthajtott egy piros lámpán, majd egy hibás irányváltoztatást követően zsákutcába jutott. Ekkor a férfi autóját járó motorral hátrahagyva a Dunába ugrott, majd átúszott a Hajógyári-szigetre. A rendőrök végül itt találtak rá egy bokor alatt.

auto0526c (1)


A 31 éves elkövetőnek nem volt jogosítványa, ittasan vezetett, „a kötelező biztosítással nem rendelkező, kopott abroncsokkal szerelt, biztonságos közlekedésre műszakilag alkalmatlan, nevére át nem írt gépkocsit pedig már korábban kivonták a forgalomból."

A férfi ellen ittas járművezetés miatt büntető-, a közlekedési szabályok megszegése miatt szabálysértési eljárás indult, míg tilos jelzésen áthaladás és a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási bírsággal sújtották.

Forrás: police.hu