A BMW M Hybrid V8 csupaszon valóságos Batmobile

2023.06.30. 06:15

A BMW szénszálas versenygépét már jól ismerjük, ám ahhoz, hogy Le Mans-ban is láthassuk a többiek sokasodó tábora ellen, egészen jövő nyárig kell várnunk. Mielőtt azonban megkapná a huszadik Art Car festést a New York-i Julie Mehretu tervei szerint, itt van teljesen csupaszon is. Rendes Batmobile, nyolchengeres motorral, hibrid hajtással.

P90512883 highRes announcement-of-the-

A jól bevált Dallara-alapokra épülő BMW prototípus tavaly óta ismert, és eddigi amerikai teljesítménye alapján jövőre készen is lehet bármire, amit a Le Mans-i 24-órás hozzávághat. Mi több, már megvan az első győzelem is.

Most az is kiderült, hogy jövő júniusban az M Hybrid V8 egyik példánya a huszadik BMW Art Car festéssel áll rajthoz a Circuit de la Sarthe legendás aszfaltján. Volt már ilyen, és jól állt az M1 Group 4-nek is, valamint a BMW V12 LMR-nek is, ha csak a középmotorosokat vesszük alapul.

Alexander Calder, Frank Stella, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Jenny Holzer, Jeff Koons, Cao Fei, John Baldessari és más művészek után az amerikai Julie Mehretu-t választotta az anonim bizottság, amit aztán a Solomon R. Guggenheim Múzeumban jelentett be a BMW.

Az etióp származású, ám hétéves kora óta Amerikában élő művész 1999-ben nyitotta meg stúdióját New Yorkban, festményei pedig a dinamizmust ábrázolják új kontextusba helyezve, geometrikus elemekkel hangsúlyozva.

A festményeit elnézve ez nagyon jó lesz. Mégiscsak a huszadik.