Az új V8-as Mustangok 27 százaléka kéziváltós Amerikában

2023.07.01. 16:22

A Mustang a világ legnépszerűbb sportautója, a Ford pedig már látja, milyen specifikáció szerint rendelik az új generációt a hazai piacon. A fekete és a fehér után a piros a harmadik legnagyobb számban rendelt szín, a Dark Horse viszont kékben kell az embereknek. Kétféle kékben.

2024 Mustang Family 02 Totalcar

Az Egyesült Államok a kényelmes futóművek, hangosabb kipufogók, valamint főleg az automata váltók hazája, így mindig öröm, ha az eladások negyede fölé csúszik a kéziváltók aránya. Márpedig a Ford júniusban összesített adatai alapján a 2024-es Mustang GT és Dark Horse huszonhét százaléka készül a hatsebességes manuális váltóval.

Az is kiderült, hogy az elektromos drift-kézifékkel kiegészített Performance Package megduplázta az opció népszerűségét a négyhengeres Mustangot választók között. Ecoboost 315 lóerővel, 475 Nm nyomatékkal, hidraulikus csúszkálással.

Ezen felül nagyot megy a Nite Pony csomag is, ami fekete elemekkel olyan morcossá teszi a Mustangot, amennyire csak némi fekete műanyag teheti. 480-500 lóerő a motorháztető alatt azért segíti az összképet.

Ha már fekete, bizony a Shadow Black a legkelendőbb szín, 17 százalékkal. Ezt követi a sorban az Oxford White és a Rapid Red, a Dark Horse pedig Blue Ember, Vapor Blue vagy Shadow Black lesz a legtöbb esetben. 

Meglátjuk, Magyarországon hogy rendelik majd az új Mustangot, de a fekete a nyolchengeressel együtt valószínűleg örök kedvenc marad.