Messze a parkolójegy? Szemétszedő csipeszt kapnak a brit Tesla-tulajok

2023.07.01. 08:48

A Tesla nemrég jelentette be, hogy a Model S-ből és a Model X-ből sem készít több jobbkormányos verziót, sőt, a kisebb piacokon a kínálatból is kikerülnek ezek. A márka három alternatívát kínál azoknak a brit vásárlóinak, akik már megrendelték az autójukat, vagy a rossz oldalon lévő kormány sem tántorítja el őket a kiszemelt modelltől.

A legkézenfekvőbb opció a megrendelés lemondása volt, ennél eggyel kompromisszumosabb megoldás, hogy a vásárló a Model S/Model X helyett egy Model 3-at/Model Y-t kap 2000 font jóváírással, a harmadik lehetőség pedig, hogy egyszerűen balkormányos kivitelben kapja meg az autót.

Forrás: Twitter/Andrew Goodlad; Tony Wootts
Forrás: Twitter/Andrew Goodlad; Tony Wootts

Aki használt már japán/angol belpiacos, azaz jobbkormányos autót a hazai utakon, tudhatja, hogy ez macera: az infrastruktúra arra van tervezve, hogy a sofőr bal oldalt ül, tehát a csengők, gombok, parkolóautomaták, fizető terminálok és a gyorséttermek Drive-in pultjai is bal oldalt vannak. Az Egyesült Királyságban természetesen fordítva, ezt a Tesla sem hagyta figyelmen kívül.

Néhány friss tulajdonos a Twitteren tett közzé képeket a balkormányos Teslákhoz járó kiegészítőről. A The Reacher (Az Elérő, A Nyúlkáló) gyakorlatilag egy csipeszes bot, ami a fenti problémákban hivatott segíteni. Hogy mennyire lesz népszerű, de a hőzöngők már akcióba lendültek.

The Reacher

via Electrek