Kézi váltóval, hibrid opció nélkül jön az új Kia Picanto

2023.07.04. 15:46

Az egyre népszerűbb SUV-k és crossoverek világában már-már ritkaság, hogy egy gyártó még nem engedte el a kompakt hatchbackek világát, a Ford például július 7-én állítja le a legkisebb modellje, a Fiesta gyártását. A Kia a kitartóbbak közé tartozik, ugyanis hivatalosan is bemutatták az új Picantót, amit csak belsőégésű motorral, akár kéziváltóval is kérhetünk.

Június elején mi is megírtuk, hogy kiszivárgott a Picantóról pár fotó, amelyeken már megbarátkozhattunk az aggresszív kinézettel. Hátsó lámpái a trendnek megfelelően fénycsíkkal vannak összekötve, a GT-Line felszereltség pedig kapott egy aranyos diffúzort is.

Első fényszórói az EV9 modellhez hasonlítanak, valamint megkapta az úgynevezett tiger nose, vagyis tigris orr hűtőmaszkot. A lökhárítón jó pár légbeömlőt láthatunk, amelyek közül ha nem is az összes, de a többség csak dísz.

Az alapfelszereltség alá 14 colos felniket raktak, de a jobban felszerelt modelleket 15 és 16 colos felnivel is lehet kérni. Feláras lehetőség lesz egy apró, nyitható napfénytető is. A kis Picantóba egy 8 colos érintőkijelzős infotanment-rendszert szereltek, de a klímapanel különálló gombokat kapott. A GT-Line-ban lesz kormányfűtés is. A kis mérete ellenére jó pár biztonsági funkcióval is ellátják az autót, így lesz benne holttérfigyelő, sávtartó, és automata vészfékező-rendszer is.

Kétféle motor és váltó közül lehet majd válogatni: van egyliteres háromhengeres és egy 1.2 literes sornégyes motor.  5 gangos manuális és a Kia Automated Manual Transmission (AMT) váltója közül választhatunk - bár ez utóbbi csak egyes országokban lesz elérhető. Viszont felszereltségtől függetlenül az autó csak elsőkerék-meghajtással jön.

Az új Picanto ára még nem derült ki, de a jelenlegi generáció ára 5 millió forinttól kezdődik (a GT-Line-é pedig 5,9-től), vagyis ennél magasabb árakra számíthatunk.