Elütött őz szakította át a szélvédőt

2023.07.09. 12:32

Súlyos sérüléssel járó baleset történt pénteken 23 óra körül a 86-os főúton, Kisunyom közelében – írja a 112press. Egy litván rendszámú BMW haladt Körmend felől Szombathely irányába, amikor egy szemből érkező autó elütött egy őzet. Az ütközéstől az állat a levegőbe repült és nekicsapódott a BMW szélvédőjének. A becsapódás ereje akkora volt, hogy az őz átszakította a BMW szélvédőjét és a hátsó ülésen alvó gyerekek közé csapódott.

A BMW-t vezető sofőr súlyos szemsérülést szenvedett, az autó többi utasa könnyebb fizikai sérülésekkel megúszta a balesetet.

Az őzet először elütő autó sofőrje megállt, visszament az ütközés helyszínére, megkereste az ütközés miatt leesett rendszámát, majd elhajtott. Azt ugyan nem tudni, hogy észlelte-e a súlyosabb balesetet, de a vadgázolás miatt mindenképpen a helyszínen kellett volna maradnia a rendőrök kiérkezéséig.

A rendőrök a helyszínelés idejére lezárták az utat és elterelték a forgalmat. Egy autós későn vette észre a bekapcsolt fényhíddal álló rendőrautót és a forgalmat irányító rendőrt, akit majdnem elütött. Szerencsére nem történt újabb baleset, a rendőrnek ugyanis sikerült félreugrania a figyelmetlen sofőr autója elől, aki vészfékezéssel csak a rendőr mellett tudott megállni.

Forrás: 112press.hu