Reagált a Bolt a taxisok cselszövésére

2023.07.12. 11:42

A Bolt HTX minden esetben jogszerűen járt el és a jogi szabályozásoknak maximálisan eleget tett, valamint megfelelő védjegyoltalommal rendelkeznek – derült ki a cég közleményéből, amit a Totalcarnak is elküldtek.

  Kedden került nyilvánosságra, hogy az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) közlekedésszervezői döntés megsemmisítésére tett javaslatot a Budapest Főváros Önkormányzatának a Bolt ellen, ugyanis a szervezet vezetője szerint a cég sérti a védjegyhasználati gyakorlatot.

Az OTSZ többek között a Bolt taxik ajtaján levő logót és szabadjelzőt kifogásolta, miszerint azok nem felelnek meg a magyar védjegyregiszterben elfogadottaknak. A Bolt szerint viszont ez nem igaz.

„A BOLT HTX Kft. minden esetben a magyar jogi szabályozások szerint jár el, és azoknak maximálisan eleget téve mindenben együttműködik az illetékes hatóságokkal. A társaság védjegyoltalommal, azon belül is szó és szóösszetételre vonatkozó védjeggyel rendelkezik. A Bolt Technology OÜ, vagyis a Bolt központ a jogosultja az érvényes, nemzeti (magyar) BOLT TAXI szóvédjegynek. A Bolt HTX Kft. jogosult a nevezett védjegy használatára és arra, hogy a védjegy használatát a vele szerződéses jogviszonyban álló partnerei számára engedélyezze. Emellett a társaság a fővárosi taxirendeletben foglalt kritériumoknak teljes mértékben megfelel. A Bolt HTX Kft. a Budapest Főváros Kormányhivatala által kiállított Diszpécserszolgálati Engedély alapján működik, valamint a Budapesti Közlekedési Központ Zrt., mint közlekedésszervező által kiadott engedély alapján a Bolt HTX Kft jogosult a védjegyoltalommal ellátott szabadjelző használatára. A társaság teljes mértékben jogszerűen működik”

- olvasható a közleményükben.