Te se találod ki, hogy hol csempészték a cigit a tréleresek

2023.07.12. 16:16

Egy Mercedes Sprintert intettek ki az M1-es autópálya hegyeshalmi szakaszán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal emberei. A bolgár furgon húzott maga után egy trélert, amire felpakoltam egy másik trélert is. Ezúttal nem a szabálytalan szállítmányozással volt probléma, hanem a cigarettákkal.

A leleményes csempészek ugyanis az egyik trélerben rejtettek mintegy 1,4 millió forint értékű, zárjegy nélküli cigit. Kiderült, hogy a felső utánfutó kerekeit tömték rommá cigarettával: mintegy 600 dobozt találtak a vámosok.

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Az illegálisan csempészett dohányárut úgy rejtették a kerekekbe, hogy először leszerelték a gumikat, majd cigikkel tömve szerelték vissza a felnikre. A gumikba rejtett cigaretta egyébként nem újkeletű trükk, így aztán a vámosok is viszonylag hamar kiszúrják, hiszen nem először próbálkoznak ilyennel a csempészek.

A Merciben a sofőrön kívül egy ember utazott, azt állították, hogy cigi kettejüké. Mindketten elismerték, hogy ők rejtették el a dohányárut. A vámosok lefoglalták a közel másfél millió forint értékű cigarettát. A csempészek ellen jövedéki törvénysértés miatt indult eljárás, akár milliós nagyságrendű büntetésre is számíthatnak.

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal