Az adag kicsi, vagy a pofánk nagy? Nem bírnak elég kombi-M3-at gyártani

2023.07.17. 10:51

Minden jel arra utal, hogy a világnak igenis szüksége van egy irreálisan erős családi kombira, ugyanis a BMW M3 Touringnak nagyobb a kereslete, mint a kínálata.

Sőt, annyira nagy a kereslet a sportkombi iránt, hogy az még a BMW M-divízójának a vezérigazgatóját is meglepte. Frank van Meel a Bimmer Todaynek elmondta, hogy emiatt kénytelenek a müncheni üzemben a kapacitásbővítésre, amivel talán ki tudják elégíteni az órási keresletet. Viszont ez a „szegény” Egyesült Államokra nem vonatkozik, oda még mindig nem exportálnak a családi, 510 lóerős kombiból.

Bár  van Peel tavaly elismerte, hogy az M-kocsik iránti kereslet az Egyesült Államokban folyamatosan növekszik, és a Touring exportját már „fontolóra vette” a cég.

Ez kell a népnek, nem a SUV.
Ez kell a népnek, nem a SUV.

A kereslet-kínálat közötti különbségben az is szerepet játszhat, hogy a BMW már elvileg tesztel egy erősebb, feltehetőleg M3 CS Touring verziót – legalább is egy erre hajazó prototípust láttak az év elején a Nordschleifén. Az autót nagyméretű első osztószárnnyal, alacsonyabb felfüggesztési beállításokkal és az M3 CS szedánból származó karbon féktárcsákkal volt látható. Ha pedig tényleg megvalósul az M3 CS kombi verziója, akkor bizony arra is kell erőforrás, ami hátráltathatja a „mezei” M3 Touring gyártását.

Bízzunk benne, hogy a BMW megoldja a gyártási problémáit, ugyanis a világnak több sportkombira van szüksége.