Alfa Romeo: az emberek vezetni akarnak, nem hatalmas képernyőket nézni

2023.07.20. 16:13

Az elmúlt időszakban egy érdekes belsős felmérést végzett az Alfa Romeo a vásárlói körében. Az eredmények alapján az emberek sem hatalmas kijelzőket, sem felesleges információkat nem akarnak az autójukba.

„Tisztelem persze, amit a Mercedes csinál a digitális technológiájával, de a mi vásárlóink nem akarnak méteres infotainment kijelzőket, vagy 200 ki/be kapcsolható digitális asszisztens rendszert" - fogalmazott Jean-Philippe Imparato, az olasz márka vezetője. Szerinte az Alfa Romeo tulajok nem kíváncsiak arra, milyen idő lesz három hét múlva, egyszerűen csak vezetni akarják az autójukat.

AR024 018GU



Mindez annak tükrében kicsit kellemetlen, hogy Imparato egy korábbi interjúban büszkén jelentette be, hogy 2025-ben érkező új modelljeik 13 colnál is nagyobb kijelzőt és „speciális funkciókkal" teletömött infotainment rendszert kapnak.

A márka első embere szintén megemlítette, hogy új autóikban nem lehet majd külön ki/be kapcsolgatni az egyes vezetéssegítő funkciókat. A jármű minden indításnál megkérdezi majd a sofőrt, ő szeretne-e irányítani, vagy inkább az önvezető rendszerekre bízza a munkát. Imparato szerint így elkerülhetőek az olyan zavaros helyzetek, mikor a sofőr sem tudja pontosan, milyen rendszerek aktívak, hiszen vagy ő vezeti az autó, vagy nem.