Baleset az M7-esen, az M31-es autópályán egy autó árokba hajtott és felborult egy busz - vasárnapi útinform

2023.07.23. 08:45

Formula 1-es Magyar Nagydíj és Balaton-átúszás miatt várható több fennakadás az ország útjain. Nem kellett sokáig várni az első balesetre sem. Összegyűjtöttük az Útinform legfrissebb információit. 

16:23

Baleset történt korábban az M7-es autópályán, Budapest felé, Tárnok térségében a 23-as km közelében. Már a leállósávon vesztegelnek a sérült járművek. Kisebb torlódás tapasztalható.

14:00

Az M7-es autópályán, sokan tartana a főváros irányába, ezért a Balatonvilágos és Szabadbattyán közötti szakaszon rendkívül erős a járműmozgás, szakaszos torlódás, lassulás tapasztalható. Nyugodtan használják a külső sávot is, mert az is Budapestre vezet. Így, aki teheti, a 90-es jelű Balatonvilágos csomóponttól már a 7-es főutat válassza, majd visszatérni a pályára Szabadbattyánnál a 70-es jelű csomópontnál lehet, de ott is szakaszosan csak lépésben lehet előrejutni!

11:32

Az M7-es autópályán, a Balaton felé vezető oldalon, Martonvásár és Kápolnásnyék között a 39-es km-nél négy személyautó ütközött össze. Csak egy sáv járható, több km-en torlódik a forgalom. Aki teheti, a pályával párhuzamos 7-es főúton kerülhet.

Az M31-es autópályán, az M3-as autópálya felé az 5-ös km-nél egy autó árokba hajtott és felborult egy busz, ezért a forgalom araszolva, csak egy sávon halad. Torlódik a kocsisor.

Ma tartják a "41. Balaton-átúszás" rendezvényt, ezért a Balaton északi partján a 71-es főútonRévfülöp átkelési szakaszán (a 64-es és a 66-os km között) erős járműmozgásra és gyalogosforgalomra készüljenek az arra közlekedők! Vezessenek a szokottnál is körültekintőbben, óvatosabban! 


Utolsó napját tartják a 38. Forma-1-es Magyar Nagydíjnak a mogyoródi Hungaroringen.
Ennek okán, erősebb járműmozgásra készüljenek az M3-as autópályán Mogyoród térségében mindkét irányból, valamint a 3-as főúton, Kerepes környékén is. Fontos tudnivaló, hogy a fővárosból kifelé haladva az M3-as autópályán a 13-as és a 18-as km között a leállósávot csak a VIP vendégek használhatják. Az eseményre látogató nagyközönség a versenypályát a 19-es (Mogyoród/Hungaroring csomópont) és a 23-as km-nél (Mogyoród kelet/Veresegyház/Hungaroring csomópont) lévő kihajtón keresztül tudja megközelíteni. 

Az M3-as autópálya fővárosból kivezető szakasza, valamint a gödöllői csomópont között napközben gyakori a torlódás. 

Mogyoród és Kerepes térségében jelentősebb torlódásokra, esetenként rendőri irányításra kell számítani, valamint Mogyoródon jelentősen megnövekedett gyalogosforgalom is várható, ezért az arra közlekedőktől fokozott türelmet és figyelmet kérünk! 

A hagyományos „Művészetek Völgye Fesztivál” a hónap végéig tart. Emiatt a 77-es főúton Kapolcs és Vigántpetend átkelési szakaszán, erős jármű és gyalogosforgalomra lehet számítani. Ezen kívül, a 7,5 tonna össztömeg feletti tehergépjárműveket a Pula – Nyírád - Zalaháp- Tapolca útvonalra terelik!

4-es főúton Szolnok elkerülő szakaszán, a 99-es km-nél Tisza-hídon, dilatációs szerkezetet javítanak. A félpályás lezárásnál, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat. Napközben torlódásokra is számítani lehet.

Forrás: utinform.hu