Ne aggódjunk, a Herendi újra elkészíti Verstappen összetört trófeáját

2023.07.24. 11:30

Ahogy az sejthető volt, Max Verstappen nyerte a 38. Forma-1-es Magyar Nagydíjat, ezzel pedig bővült trófea-gyűjteménye a különlegesnek számító Herendi procelánból készült kupával - vagyis bővült volna, ha Lando Norris véletlenül nem töri össze.

Mint már közismert, Lando Norris második, míg Sergio Perez harmadik lett a Magyar Nagydíjon. A szokásos trófea átadás után jött a pezsgőbontás, amit Lando a már-már szokásos módon tett meg: vagyis a pezsgősüveg alját a pódiumhoz csapta, hogy így lőjje ki a dugót. Viszont ezt most akkora erővel tette, hogy leverte vele Verstappen trófeáját, ami több darabra tört.

@hungaroring_official Oh no Landoooo #hungaroring #F1Hungary #HungarianGP #f12023 #f1 #racetrack #raceweek #race #fypシ #fyp #content #gpweek #trending #f1drivers #trendingsound #ohno #landonorris @McLaren ♬ Oh no, oh no, oh no, no no - Hip Hop

Norris helyben bocsánatot kért Verstappentől a kis incidens miatt, amit végül poénkodva megbeszéltek később is. A McLaren például több platformon is bocsánatot kért a széttört kupáért, aminek egyébként értéke 15 millió forint, és csaknem fél évbe tellett, mire elkészült.

Aggodalomra semmi ok, ugyanis a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. újra elkészíti a győztes kupát. Simon Attila, a cég vezérigazgatója az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában elmondta, sajnálattal vették tudomásul, hogy ez lett a kupa sorsa, de mivel meglátása szerint a Herendinek a magyar országimázsépítésben is fontos szerepe van, pótolni fogják a serleget.

„A csapatok majd eldöntik, ki volt a hibás, de mi vállaljuk az örömteli és nehéz terhet, és újra elkészítjük” – fogalmazott a vezérigazgató. Simon Attila kiemelte, minden alkotásukra örökös pótlási garanciát vállalnak, emiatt a mintatárban a Magyar Nagydíj serlegeinek másodpéldánya is ott van. A vázatest gyártása már el is kezdődött, így az eredetileg hat hónapos elkészítési folyamat most rövidebb lesz, és a Red Bull kétszeres világbajnoka pár hét múlva megkaphatja a kupát.