Ittasan, autóval indult nyaralni a gyerekekkel és feleségével

2023.07.25. 06:09

Budapesten tartottak viszonylag rövid idejű, ellenben annál kiterjedtebb ellenőrzést a rendőrök a napokban. A szűk idősáv ellenére is váratlanul sokan, változatos problémák miatt akadtak fent a rostán.

Az akció komplex volt: a kerületi Közterület-felügyelet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói, a Budapest Főváros Kormányhivatal munkatársai, valamint polgárőrszervezetek is részt vettek benne. Bevetettek hagyományos, jelölt rendőrautókat, civil rendőrautókat, sőt, mobil vizsgaállomást is.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

Összesen tíz embert állítottak elő: volt köztük olyan, aki engedély nélkül vezetett, de olyan is, aki ital vagy épp kábítószer hatása alatt ült a volánhoz. Talán a legdurvább az a családfő volt, aki úgy indult nyaralni autóval a két gyerekével és a feleségével, hogy ittas volt - sofőrként. Büntetőeljárást indítottak ellene.

18 darab szabálysértési feljelentést is kiosztottak többek között forgalomból kivont, vagy épp engedély nélkül átalakított autók miatt. Gyorshajtót is fogtak, sőt, olyan is horogra akadt, akinél engedély nélküli gáz- és riasztópisztolyt találtak.

Forrás: Police.hu