Balesetek, útépítések - szombati útinform

2023.07.29. 08:57

Az utinform.hu összegyűjtötte az ország útjain történt legfrissebb információkat.

Az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán, Hegyeshalom térségében korábban baleset történt. A 168-as km-nél a sérült járművek kiálltak a leállósávra, a torlódás feloszlóban van.
Arrébb, a Lébény és Győr közötti szakaszon, a 129-es km-nél, a fix terelés előtt a szalagkorlát javítása miatt torlódik a forgalom a Budapest felé vezető oldalon. Aki teheti, az az 1-es főúton kerülhet.

22-es főúton, Őrhalom térségében két személyautó ütközött össze. A 29-es km-nél a helyszínelés idejére az egész utat lezárták.

44-es főúton, Kecskemét közelében csomópont építési munkák miatt a 8-as km-nél a fél útpályát lezárták. Az erős forgalom miatt napközben gyakran alakul ki torlódás, főleg a belváros felé.

Az M4-es autóúton, a Budapest felé tartó oldalon, Üllő térségében, a 29-es és a 25-ös, illetve Vecsés térségében, a 24-es és a 21-es km között külső sávot aszfaltozzák, a járműveket a belső sávba terelik, ami napszaktól függetlenül gyakran okoz torlódást. A felújítási munka nem érinti az M0 csomópontot, így ott zavartalan a le és a felhajtás.

Az M3-as autópályán, Kál térségében, a 97-es és a 104-es km között, valamint a mezőkövesdi szakaszon, a 123-as és a 129-es km között tart még a burkolatfelújítás. Ahogyan az lenni szokott, életbe lépett a hétvégi forgalmi rend, így Vásárosnamény irányába egy sávon, illetve az ellenkező oldal belső sávján autózhatnak, Budapest felé pedig továbbra is két sáv járható.

A hagyományos „Művészetek Völgye Fesztivál” a hónap végéig tart. Emiatt a 77-es főúton Kapolcs és Vigántpetend átkelési szakaszán, erős jármű és gyalogosforgalomra lehet számítani. Ezen kívül, a 7,5 tonna össztömeg feletti tehergépjárműveket a Pula – Nyírád - Zalahaláp- Tapolca útvonalra terelik el!

Forrás: utinform.hu