Tihanynál lezárták a 71-est: halálos baleset történt (frissítve)

2023.07.30. 10:59

A személyautó vezetője a balesetben életét vesztette, utasát kórházba szállították. A buszon utazók közül nem sérült meg senki. 

Összeütközött egy autóbusz és egy személygépkocsi a 71-es főút 44-es kilométerénél, Tihany térségében vasárnap reggel 9 óra 56 perckor.  

A balesethez a veszprémi hivatásos és a balatonfüredi önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat.  A balesethez mentőhelikopter is érkezett. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták - közölte vasárnap délelőtt fél 11 előtt pár perccel a  katasztrófavédelem  és az  utinform.hu.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

A police.hu pedig azt írta

A rendelkezésre álló adatok szerint egy személygépkocsi Tihany felől a 71-es főútra balra, Aszófő irányába kanyarodott, miközben összeütközött az Aszófő irányából Balatonfüred irányába menetrend szerint közlekedő autóbusszal. 

A baleset következtében a személygépkocsi vezetője egy 25 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A jármű utasa egy 27 éves nő szintén megsérült, őt a mentők a Veszprémi Csolnoky Ferenc kórházba szállítottak. Az autóbusz 20 utasából nem sérült meg senki. A rendőrök a baleset helyszínelés és a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták, a forgalmat a 7303-as út irányába terelik.

(A police.hu, a katasztrófavédelem és az utinform.hu tájékoztatója az adott időpontban - vasárnap 11 óra körül volt érvényben - később változhat a helyzet.)