Balesetek az autópályákon, fa dőlt az M5-ös kivezetőjére

2023.08.05. 06:50 Módosítva: 2023.08.05. 08:06

Az M1-esen, az M7-esen is baleset történt szombat reggel. A vihar miatt pedig több vonat nem közlekedik vagy késik. 

Közúti információk

  • A 12-es főúton Nagymaros és Zebegény között a 17-es km-nél a vasút felől nagy mennyiségű sár ömlött az útra. A fél útpályát lezárták.
  • Az M0-ás autóúton torlódik, lassan halad a forgalom az M1-es autópálya felől az M5-ös csomópont, Szeged felé felhajtó irányában
  • Baleset történt az M5-ös autópályán a Szeged felé vezető oldalon. A Kiskunfélegyháza előtti szakaszon a 113-as km-nél, esetlegesen sávzárás, rendőri forgalom irányítás lassítja a forgalmat. Budapest felé a 45-ös Újhartyán csomóponttól sövényvágó géplánc halad a belső sávban. Az egy sávra szűkült pályaszakaszon torlódásra, lassabb haladásra kell készülni.
  • Az M1-es autópályán, a Győrt elkerülő szakaszon a Rába hídon a 123-129-es km közötti forgalom terelés előtt főváros felé vezető oldalon a 142-es Lébény csomóponttól, 10-12 km hosszan, szakaszosan torlódik a forgalom. A fővároshoz közelebbi szakaszon a Bicske és Herceghalom között a Budapest felé a 30-as km-nél baleset történt a belső sávban. Az egy sávra szűkült pályaszakaszon több km-es torlódásban kell autózni.
  • Az M3-as autópályán a 138-as Mezőkeresztes csomópontnál levő forgalomterelés előtt a Nyíregyháza felé vezető oldalon az erős forgalom miatt, több km-es torlódásra, lassabb haladásra kell számítani.

uti2.png

Korábbi közúti infomációk:

Az M1-es autópályán , Győr elkerülő szakaszán, a 123-129-es km közötti terelésben baleset történt, mindkét irány forgalma torlódik. 

Az M2-es autóútonaz északi végcsomópontnál baleset történ. A fél útpályát lezárták. Rendőrök irányítják a forgalmat.

Az M5-ös autópálya fővárosi kivezető szakaszán, a Röszke felé vezető oldalon, a 16-os km-nél egy fa dőlt az útra, a külső sávot lezárták.

Az M7-es autópályán, Letenye felé, Fonyód térségében a 151-es km-nél baleset miatt csak egy sáv járható - derül ki az utinform.hu szombat reggel fél 7-kor kiadott összefoglalójából

Az M6-os autópályán a főváros közelében a 16-os km-nél baleset miatt a sávzárásra kell számítani. Rendőrök irányítják a forgalmat.

Emellett az 51-es főúton, Taksony térségében a 24-es km-nél kidőlt egy fa, a fél útpályát lezárták. A 86-os főúton, Rimány térségében a 43-as km-nél két személyautó ütközött össze, félpályás lezárás mellett helyszínelnek.

Több vasútvonalon is gondok vannak 

Sok vonat menetrendjét át kelle írni a pénteki vihar miatt. A Mávinform szombaton reggel közölte: 

Nagymaros és Szob között a Dömösi átkelés megállóhelynél a heves esőzés következtében iszap átfolyás miatt csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok. A Budapest – Vác – Szob vonalon 20-30 perccel megnőhet a vonatok menetideje. 

A következő vonatok nem közlekednek:

  • A Nyugati pályaudvarról Vácra 6:15-kor induló S70-es (2412),
  • A Vácról a Nyugati pályaudvarra 7:34-kor induló S70-es (2447)
  • A Nyugati pályaudvarról Szobra 6:08-kor induló Z70-es (2312),
  • A Vácról Veresegyház érintésével a Nyugati pályaudvarra 6:35-kor induló S71-es (2527) vonat.

Az MTI pedig azt írta, hogy Mezőtúr és Kétpó között mindkét vágányon tartós felsővezetéki zárlat akadályozza a vasúti közlekedést, Hajdúszoboszló és Ebes között pedig meghibásodott a biztosítóberendezés. Az érintett vonalakon jelentős késésekre kell számítani. Továbbá a békéscsabai vonalon várakozik a Mezőtúrról Szolnokra 4:41-kor elindult személyvonat (7429) és a Bukarest felől Budapestre tartó Dacia (346) gyorsvonat is. A Szolnok-Debrecen vonalon megnő az InterCity és az InterRégió vonatok menetideje. 

Az említett korlátozások, közlekedési információk az említett időpontban, szombat reggel 7 óra előtt voltak érvényesek, később változhat a helyzet.