2023.08.05. 11:22

A kék három árnyalát vitték fel kézzel, így háromdimenziós hatást elérve. Ez a Huracán Sterrato Opera Unica, melyet a márka hatvanadik évfordulójára szervezett VIP vacsorán mutatott be Stephan Winkelmann az arra érdemeseknek.

647321

A Sterratókat elkapkodták, a Huracán karrierjének ezzel vége, több hibrid rendszer nélküli Lamborghini pedig nem is készül, hiszen mind a V12-es Revuelto, mind a Huracan elvileg biturbó V8-as utódja hibrid összkerékhajtást kapott, illetve kap majd.

2023 viszont az ünneplésről szól a Lamborghininél, és bár a nagy összejövetelet elmosta a több halálos áldozatot követelő májusi áradás a régióban, az egyedi kreálmányokért felelős Ad Personam divízió azért megvillanthatta tehetségét.

A fagyott kristály effektus úgy született, hogy előbb jött a Blue Amnis alapréteg, amibe aztán belemartak némi Blu Grifo festéket, majd erre jött a Blue Fedra káosza, amivel lassan végéhez is ért a 370 órát felemésztő folyamat.

Az autót Szardínia töredezett aszfaltján mutatták be, ami ugyan passzol a Sterrato nevéhez és képességeihez, ám talán furcsa választásnak tűnhet a művészi felületek kontextusában.

Az 1,499 Huracán Sterrato eme legkülönlegesebbikét mattfekete elemekkel és kivillantott karbonnal tették kontrasztossá, természetesen az ehhez passzoló mattfekete 19-colos Morus kerékszettel.

A kabinban még több szénszál és Blue Delphinus bőr, amihez nem öltek meg egy delfint sem. Természetesen az Alcantara és a varrások árnyalata is ehhez mérten alakult. Végezetül ott a start-stop gomb, ami ugyanazt a speciális festést kapta, mint a karosszéria. Szardínia szigete után, illetve általánosággban a jövőre nézve is csak annyit kérhetünk, hogy ezt senki se vigye a gyorsmosóba.