Javában tart a Sziget - erre figyelj, ha a környéken közlekedsz!

2023.08.07. 10:13

Idén is megrendezik a Sziget fesztivált (rendezvény napok: 2023. augusztus 10-15), aki a környéken járt, biztos látja a sürgést-forgást. Az óbudai önkormányzat közleménye szerint a rendezvény ideje alatt a következő a lezárások, korlátozások várhatók (ebből a legelső ami leginkább érinti az autósokat):

  • Hasonlóan az elmúlt évekhez a BRFK várhatóan minden rendezvény napon 13 órától hajnal 2-ig ideiglenesen lezárja a rakpartot a K-hídnál, a gyalogos közlekedés biztonsága érdekében. Így a Margit híd irányából csak célforgalom hajthat be a Sziget felé, északi irányból a rakparton délre közlekedni nem lehetséges.
  • A látogatókat arra ösztönzik a fesztivál lebonyolítói, hogy ne autóval jöjjenek. Közösségi autó, roller, robogó szolgáltatók kényelmi megoldásokat kínálnak a látogatóknak.
  • A fesztiválra érkezők beléptetését, parkolását a szigeten belül oldják meg a szervezők. A látogatók a K-hídon érkeznek a fesztiválra, a beléptetés a nagy parkoló területén lesz. A járművek a H-híd irányából a hajógyár területén át érkeznek és távoznak.
  • Radikálisan korlátozzák a kiszolgáló teherkocsik számát. Biciklikre, elektromos járművekre váltottak robogókról, így csökken a környezetterhelés és nem romlik a levegő minősége a nagy széndioxid kibocsátástól.

A Hajógyári sziget augusztus 23-ig nem látogatható, onnantól az alábbi képen a zölddel jelzett területre lehet bemenni, végül szeptember elsején a teljes terület korlátozás nélkül látogatható. Gépjárművel akkor is csak a bejárat utáni nagy parkolóig lehet behajtani persze.

Forrás: obuda.hu
Forrás: obuda.hu