A Nissan leleplezte a Skyline Nismót, ami csak Japánban kapható

2023.08.08. 14:08

A Nissan már 2014 óta nyúzza a Skyline 13. generációját (ami Európában az Infiniti Q50), ami most ért el abba a korba, hogy megkapja a törődést a Nismo-tól. Viszont összesen ezer darabot fognak gyártani belőle (900 sima Nismo és 100 Nismo Limited), és azokat is csak a Japán piacra.

A Skyline hibrid hajtással is van, viszont a Nismo nem élt a lehetőséggel, helyette a VR30DDTT V6-os motorját vették kezelésbe - ezt már pedig ismerik, ugyanis a Nissan Z Nismoban is ez van. Ennek eredménye pedig 420 lóerő és 550 Nm lett.

A hátsó abrocsonok 20 millivel szélesebbek lettek, valamint Nismo-exkluzív 19 colos Enkei felniket aggattak a Skyline-ra, amelyek könnyebbek a gyári felniknél. Finomhangolták az autó vezérlőrendszerét és az ABS-t is, amivel jobb féktávot és menetdinamikát értek el, illetve felfüggesztését és stabilizátorait is újrahangolták.  

Sportos első és hátsó lökhárítót és küszöböket kapott, amiket az újabb Nismoknál már ismert piros csíkkal kötöttek össze az alsó élek mentén. Viszont ezektől nem csak aggresszívabbnak néz ki a modell, hanem az autó leszorítóereje is nőtt. 

Belülre fekete-piros Recaro kagylóüléseket tettek előre, valamint a bőrrel bevont kormány is megkapta a kötelező piros csíkot a tetejére. A középkonzolon pedig lesz egy számozott Nismo embléma. Öt szín közül lehet választani, köztük az Nismo Stealth Gray szürke. A Nismo Limited annyiban különbözik a többitől, hogy különleges(ebb) emblémákat kap, valamint a felni színe is más.

A sima Nismo ára 7,9 millió yenről indul (19,4 millió forint), viszont a limitált szérián belüli limitált szériás Nismo csaknem 9,5 millió yenbe (23,3 millió forint) fog kerülni.