Aranykorába lépett a Bugatti Chiron

2023.08.10. 16:21

A Bugatti egyéni megrendelésre elkészítette a Chiron Super Sport Golden Era-t, amely elmondásuk szerint az eddigi legnagyobb egyedi projektjük volt, ugyanis két év kézműves munka van benne.

A Golden Era megrendelője egy Bugatti-gyűjtő, akinek az autóval az volt a célja, hogy emléket állítson a Bugatti W16-osának, valamint a gyártó történelme előtt. Ezt pedig azzal valósítatta meg, hogy az autó külseje és belseje korábbi Bugatti modellek rajzaival van tele.

Achim Anscheidt, az alkotásért felelős korábbi Bugatti formatervezési igazgató a projektről azt mondta, hogy valószínűleg ez az eddigi legigényesebb személyre szabott autójuk, amit megalkottak.

Az utasoldalon 26 kézzel rajzolt vázlatot láthatunk, amelyen többek között a Type 41 Royale és a Type 57 SC Atlantic látható. A vezetőoldalon 19 vázlat mutatja be a Bugatti újjászületését az EB110-től kezdve a Veyronon át, egészen a Chironig. A rajzolt vázlat pedig tényleg rajzolt volt, ugyanis az összes, autón látható vázlatot ceruzával vitték fel az arany-fekete színű autóra. Ehhez viszont egy új technikát is ki kellett fejleszteniük. Végül az autó külsején látott vázlatok 400 munkaóra alatt fejeződtek be.

Az tematikát az autó belterében is folytatták: az ajtópanelek mindegyikére három Bugatti-ikon került, ugyanúgy kézzel, egyedi festékkel és ecsettel, mindezt a bőrre. Ahogy kívül, úgy belül is az egyik oldal az EB110-et, a Veyront és a Chiront látjuk, míg a másikon a Type 35-öt, a Type 57 SC Atlanticot és a Type 41 Royalet.

Az autó már kész van és arra vár, hogy a Monterey Car Week-en hivatalosan is átadják tulajdonosának.