Testkamerával vették fel, hogyan oltották az M3-ason égő buszt

2023.08.16. 14:35

A tűzoltók munkájáról valószínűleg senki nem azt képzeli, hogy könnyed lötyögés. Kőkemény, fizikai és mentális terhelés, ami a valóságban még annál is sokkal intenzívebb, mint ahogy azt elképzeljük.

Most az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság rakott ki egy szemléletes videót, amin testközelből követhetjük a tűzoltók munkáját. A videó akkor kezdődik, amikor a tűzoltók már majdnem a helyszínre értek, és már látják az égő buszt.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Szokatlan a szemszög, hiszen viszonylag ritka élmény olyat látni, amikor az üres útszakaszon robognak többen egy műszaki hiba miatt kigyulladó busz felé. Szerencsére itt felkészült profikról van szó, akik pontosan tudják, hogy mit kell ilyenkor tenni. A rádión hallani lehet, ahogy mindenki végig kommunikál egymással, hogy a lehető leghatékonyabban menjen az oltás.

A srácok higgadtan, de szupergyorsan csinálják végig az oltást: miután megérkeznek az M3-as autópálya 19-es kilométeréhez, gyakorlatilag egy percen belül már oltják is az erősen égő buszt. Nem mutatják végig, ahogy befejezik az oltást, de így is olyan az egész, mint egy akciófilm. A tanulság és a lényeg egyértelmű: ezek a srácok minden nap veszélyes munkát végeznek, amit érdemes minden adandó alkalommal megbecsülni.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság