Harcból érkező fiatalok: 18 éves srác borította meg a Corsát, a barátai is megsérültek

2023.08.17. 17:47

A napokban autóbalesetet szenvedett pár fiatal, miközben Harc irányából haladtak Kölesd felé. A 18 éves sofőr egy balra ívelő kanyarban lesodródott az útról a kavicsos padkára, de megcsúszott, és elvesztette az uralmát az autó felett.

Az Opel Corsa nekiment egy vízelvezető árok oldalának, végül fel is borult. Három tizenéves fiatal utazott az autóban, a balesetben mindhárman megsérültek.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

Háromból ketten nem kötötték be magukat, és a rendőrség azt mondja, ketten súlyosan, egyikük pedig könnyebben sérült meg. Azt nem részletezik, hogy a sérülés súlyossága összefügg-e azzal, hogy ki volt bekötve és ki nem.

Mindenesetre a rendőrök a szerencsétlen kimenetelű eset kapcsán szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a biztonsági öv használata. Mint írják, a 2021-es adatok alapján ha csak 10 százalékkal többen kötik be magukat, 65-tel kevesebben haltak volna meg balesetben.

Közlekedésbiztonsági kampányt is indítottottak, íme a részletek:

A Magyar Rendőrség CSAT(T)LAKOZZ! elnevezéssel országos kampányt indított, amelyben felhívja a figyelmet a biztonsági öv és a gyermekülés helyes használatára, azok megkérdőjelezthetetlen fontosságára. A kampányhoz a gyermekbaleseti- és sürgősségi ellátás fejlesztése kiemelt kormányzati programot vezető Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet is csatlakozott, hiszen közös cél az emberi élet, a testi épség és az egészség megóvása.

A gyermekkórház mellett Tolna vármegyében is több híresség, köztük Böde Dániel a Paksi Fc gólvágója és Fehérvári Tamás a vármegyei közgyűlés elnöke is csat(t)lakozott a kampányhoz. Emellett a vármegyében működő médiatartalom-szolgáltatók csaknem mindegyike a biztonsági öv használatát szorgalmazó kampány mellé állt. Erről bővebben a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook oldalán olvashatnak.

A Böde Danival készült kampányfilm itt tekinthető meg!

CSAT(T)LAKOZZ-on Ön is, mert a biztonsági öv életet menthet.

Forrás: Police.hu