San Franciscóban tárva-nyitva hagyják az autót, hogy ne törjék be az ablakot a tolvajok

2023.08.17. 13:11

A Kalifornia állambeli San Francisco autósaira rájár a rúd manapság. Az a helyzet ugyanis, hogy nagyon elkanászodtak a tolvajok: bármilyen értéket látnak egy autóban, annak azonnal betörik az ablakát, és futnak is a szajréval.

Nem csak telefonokra vagy laptopokra kell gondolni: egy bontatlan csomag vagy egy hátizsák is bőven elég ahhoz, hogy a tolvajok akcióba lendüljenek.

Forrás: Inside Edition / Youtube
Forrás: Inside Edition / Youtube

A helyiek szerint annyira rossz a helyzet, hogy az autók szinte sehol és semmikor nincsenek biztonságban. Több videó is kering a neten, amin az látszik, hogy a tolvajok fényes nappal, mindenféle hezitálás nélkül törik be az autók ablakait.

Van olyan, aki meglepő módon védekezik a dolog ellen: egyszerűen nyitva hagyja az autóját. Mármint nem csupán nem zárja be, hanem látványosan nyitott csomagtérajtóval hagyja magára, hogy a tolvajok ne törjék be az ablakát, és ne okozzanak jelentős anyagi kárt.

Mindez egybevág a rendőrségi statisztikákkal is: a városban tavaly összesen több mint 22 ezer olyan esetet jelentettek, ahol egy autóból loptak el valamilyen értéket. Úgy tűnik, hogy a helyzet idén sem változott: júliusig több, mint 10 ezer ilyen esetet jelentettek, ami nagyságrendileg hasonló szám, mint a tavalyi.

Forrás: overtimedanny / Inside Edition