Több, mint 800 gyorshajtót fogtak egyetlen megyében

2023.08.17. 16:27

A rendőrség most közölte a közelmúltban zajlott, nagyobb szabású sebességmérési akciójának eredményét. A Roadpol Speed nevű akció keretein belül Veszprém megyében tartottak intenzív ellenőrzést, aminek meg is lett az eredménye.

Az ellenőrzési akció kimondottan a gyorshajtók kiszűrésére irányult, összesen több mint 800 szabálytalanul közlekedőt fogtak. Az akciót az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján tartotta a magyar rendőrség.

A kép illusztráció - Forrás: Police.hu
A kép illusztráció - Forrás: Police.hu

Összesen 835 esetben intézkedtek: 422 esetben intézkedtek helyszínen, míg 413 esetben nem állították meg az autóst. Utóbbi magyarra fordítva azt jelenti, hogy csekket küldtek az egyenruhások a gyorshajtóknak.

Volt, aki helyszíni bírságot kapott, volt, akit közigazgatási bírsággal sújtottak, és volt, aki ellen feljelentést kezdeményeztek a rendőrök. A Veszprém megyében zajló akció kapcsán a rendőrség kiemeli, hogy a balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás, ezért kérik, hogy mindenki tartsa be a szabályokat.

Forrás: Police.hu