A tetőcserép az új skúló: autókkal kötekedett a böhönyei rém

2023.08.18. 13:00

Egy korábban történt eset részleteit hozták nyilvánosságra: egy negyven körüli férfi Böhönyén garázdálkodott, aminek összesen öt autó és azok tulajai látták a kárát. Igyekezte kimaxolni a dolgot: fosztogatás, lopás és rongálás is volt.

Nem tudni, hogy mi járt annak az embernek a fejében, aki egy este alatt rengeteg kárt okozott. Először bement egy családi ház udvarára, ahol kilopta az ott álló autóból a rádiót, de ez csak a kezdet.

Forrás: Magyarország Ügyészsége
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Később egy pékség előtt álló autóból lopott készpénzt és egy pénztárcát. Mindez még mindig nem volt elég, így hát úgy döntött, hogy megrongál további két autót is. Az egyiket megdobálta tetőcseréppel és felvágta a tetőponyváját, a másiknak pedig betörte az ablakát.

Forrás: Magyarország Ügyészsége
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Még ez sem volt elég: egy ötödik autót simán ellopott. Megtalálta az utastérben a pótkulcsot, majd átment vele egy másik községbe, és mint aki jól végezte dolgát, sorsára hagyta a lopott autót.

A durvára sikerült görbe este után a rendőrök hamar megtalálták és letartóztatták a férfit. Mivel kiderült, hogy többszörös visszaesőről van szó, a bíróság fegyházbüntetést és közügyektől való eltiltást indítványozott.

Forrás: Magyarország Ügyészsége