Autós üldözés: boruljkával menekült, végül tényleg felborult

2023.08.20. 11:51

Néha nehezen értelmezhető, hogy mi jár az emberek fejében: valaki úgy gondolta, hogy elmenekül a rendőrök elől, és ehhez talán a létező legalkalmatlanabb autót választotta.

A filmekben általában különös körültekintéssel választják ki a menekülésre alkalmas autót – például a Roninban az Audi S8-at –, de ahogy ez lenni szokott, az élet ennél sokkal kevésbé színpadias megoldásokat szül. Most se egy Audi S8-at üldöztek a rendőrök, hanem egy kimondottan szomorú állapotú Hyundai Atost.

Forrás: PoliceHungary - Youtube
Forrás: PoliceHungary - Youtube

A rendőrök Sülysápon igazoltatni akarták a férfit, aki ahelyett, hogy megállt volna, inkább beletaposott és megpróbált meglógni. Nem feltétlenül értjük a koncepciót, hiszen az Atos minden paraméterében alkalmatlan az ilyesmire: keskeny, magas, ráadásul harmatgyenge.

A 32 éves nagykátai férfi azonban kitartóan menekült, dacára annak, hogy valószínűleg ő is sejtette, hogy semmi esélye. A videón jól látszik, hogy nem csak a típussal volt gond, hanem a konkrét példánnyal is: végig instabilan lobogott az úton szegény Hyundai, ami valószínűleg egy ideje nem kapta meg a kellő karbantartást.

A videót az ablakra kattintva, a Youtube-on éred el:

Az agresszív manőverezés után a sofőr végül benézte, hibázott, árokba csúszott, szegény Atos pedig felborult. A balesetet érdemi sérülés nélkül megúszta, de az üldözés közben szabálysértéseket és bűncselekményt is elkövetett.

Az ámokfutó sofőrről egyébként kiderült, hogy nem ok nélkül akart elmenekülni: körözték, ráadásul az autónak nem volt műszakija, és a forgalomból is kivonták. A sofőrnek nem volt jogosítványa. Most az előbbiekhez hozzáadódik az üldözés miatt még pár tétel.

Forrás: PoliceHungary - Youtube