Csalt, hazudott, félreinformált egy Nissan kereskedés Amerikában

2023.08.20. 08:54

Komoly vádakkal kell szembenéznie egy észak-karolinai Nissan kereskedés dolgozóinak. A gyanú szerint összesen 400 esetben vétettek olyan szabálytalanságokat, mint hogy átvizsgálás nélkül értékesítettek újra használt autókat, sőt, egyes esetekben víz- vagy totálkáros járműveket adtak el úgy, hogy erről nem tájékoztatták az új tulajdonost.

Más furcsa esetek is történtek azonban: egy volt ügyfél, Lucinda Ross szerint a kereskedés megpróbált pénzt kicsalni tőle, mikor hat hónappal egy 2021-es Nissan Rogue Sport vásárlása után kifizetetlen tartozások ürügyén hívták fel. A nő a kereskedést megkerülve hamar kiderítette, hogy valójában egy centtel sem tartozik.

nissan logo


A helyileg illetékes közlekedési hatóság egyébként eredetileg azért indított vizsgálatot, mert a kereskedés gyanúsan kezelte a bontásra ítélt autókat. Az ellenőrzések során azonban folyton újabb és újabb szabálytalanságokra utaló bizonyítékokat találtak.

Martin Del Castillo, a kereskedés anyacégének egyik vezetője szerint azonban az ellenük felhozott több mint 400 vád mindegyike hamis, mivel az adásvételnél ügyfeleik által aláírt dokumentumok mindegyikén szerepelt, hogy az eladott autó vízkáros vagy korábban sérült volt.