Megszüntetnek rengeteg parkolóhelyet Józsefvárosban

2023.08.23. 15:03

Józsefváros nyolc utcájában történik "járdaszabadítás", amely miatt összesen 101 parkolóhelyet szüntetnek meg hat utcában. A Csepreghy és a Nap utca Kisfaludy-Futó utca szakaszán parkolóhely nem szűnt meg az átalakítással, viszont a héten a Krúdy és a Múzeum utca kerül sorra, ahol már kevesebb lesz a parkolási lehetőség.

A Múzeum utcában az Ötpacsirta- és Szentkirályi utca közötti szakaszon négy parkolóhely fog megszűnni, míg a Krúdy utca Mária- és Rökk Szilárd utca szakaszán 17-tel kevesebb parkolóhely lesz.

A parkolóhelyek felszámolását azzal indokolja a kerületi vezetés, hogy kiemelt problémává vált a járdán parkolás. A járdák egyébként is szűkek, ami a rá parkoló autók miatt méginkább azzá válnak, ami jelentősen megnehezíti a babakocsival, kerekesszékkel közlekedők dolgát. Valamint a KRESZ-ben is az áll, hogy a járdán csak akkor szabad megállni autóval, ha a gyalogosoknak legalább 1,5 méter szabadon marad - írta a Telex.

A Jószefvárosi önkormányzat honlapja szerint ezen szakaszokon várható, vagy már ment végbe változás ősz végéig:

Közterület  Szakasz  Parkolóhelyek száma  Megszűnő parkolóhely 
Nap utca 1  Kisfaludy-Futó  28 
Csepreghy utca  Teljes szakasz  36 
Múzeum utca  Ötpacsirta-Szentkirályi  36 
Nap utca 2  József körút- Kisfaludy  38 17 
Bródy Sándor utca  Horánszky-Gutenberg tér  33  16 
Krúdy utca  Mária-Rökk Szilárd  34  17 
Puskin utca  Trefort-Bródy Sándor  46  24 
Szentkirályi utca  Rákóczi-Trefort  50  23

Az érintett utcák lakóit és gépkocsi tulajdonosait az Önkormányzat szórólapokon és plakátokon értesíti több ütemben a kivitelezésig.