Hatalmas Rolls-Royce-szal menekült, mégse kapták el a rendőrök

2023.08.24. 15:39

Szokatlan autós üldözésről adott hírt az ABC 7: a rendőrök egy gigantikus Rolls-Royce Phantomot vettek üldözőbe. A California Highway Patrol eredt a Rolls nyomába Arcadia környékén.

Egy idő után a Phantom elérte Los Angeles határát, ezért az ottani rendőrök is csatlakoztak az üldözéshez. A helikopterek közvetítettek is, így aztán valószínűnek tűnt, hogy a száguldó Rolls sofőrjét előbb-utóbb elkapják.

Forrás: ABC 7
Forrás: ABC 7

A hatalmas és baromi nehéz luxusautó sofőrje azonban nem adta fel és tolta neki, ahogy a csövön kifért. A Los Angeles belvárosában ügyesen lavírozó sofőrt egy ponton elvesztették a figyelő helikopterek, majd nem is lett meg többé.

A sofőr ugyanis beállt vele egy parkolóházba, és mire a rendőrök odaértek, már csak a közel hatméteres Phantomot találták meg, illetve a pilóta hűlt helyét. Az nem derült ki pontosan, hogy miért vették üldözőbe az autót, a legvalószínűbb, hogy ellopták.

Az viszont szinte biztos, hogy nem ez a legdicsőbb autós üldözés a történelemben, hiszen akárhonnan nézzük, a végeredmény az, hogy a delikvens meg tudott lógni egy hatméteres autóval. Az egyetlen magyarázat az lehet, hogy mivel tudták, hogy lopott az autó, a rendőrök nem akartak kárt tenni benne, hiszen rettenetesen drága. Akárhogy is, a tettes végül nem lett meg, ez pedig nem vet jó fényt a rendőrökre.

Forrás: ABC 7