Ennél aranyosabb nem lehet egy "terepjáró"

2023.08.28. 14:17

A Geely 2022-ben mutatta be a Panda Mini EV modelljét, egy apró, aranyos városi villanyautó. A Geely viszont most kiad egy "terepjáró" verziót a Panda Miniből, ami a Panda Knight nevet kapta.

A terepjárós elemekkel teletűzdelt kisautó viszont ne verjen át, ez mind csak külcsín, divat. De tagadhatatlan, hogy a picit új Broncóra hajazó 3,1 méter hosszú autó nagyon jópofa. Talán már öniróniának mondható a tetősínre szerelhető létra, ami egy 1,6 méter magas autónál tényleg csak a díszítés szerepét tölti be, mintsem lenne hasznos funkciója.

A terepszínekben kapható Pandalovagon a tetősínt, a motorháztetőre szerelt kapaszkodókat és a lökhárítón levő rögzítési pontokat neonzöld színnel egészítették ki. A sima Pandához képest a Knight picit szélesebb, de így is csak 1,57 méter.

A kis méret ellenére a Panda Knight akár 4 személy szállítására is képes, vagy ha lehajtjuk a hátsó üléseket, akkor 800 literes csomagtere is lehet az autónak. Mindezt egy 40 lóerős és 110 Nm-es elektromotor hajtja, amihez egy 17 kWh-os akkupakk jár. Így az autó hatóttávja 200 km.

A klíma az alapfelszereltség részét képezi, ahogy a 8 colos érintőkijelző is. Extraként pedig műbőr ülésekkel is kérhető. Az autót csak a kínai piacon fogják értékesíteni, méghozzá várhatóan idén szeptembertől. Ára pedig 69 800 kínai yuanról, vagyis 3,4 millió forintról indul.