Jövő héttől már a Lidl töltői is fizetősek

2023.08.31. 10:18

Szeptember 4-ig még ingyenesen lehet használni a Lidl villanyautó töltőit, utána viszont már fizetni kell érte. Valamint az eddigi rendszere is picit megváltozik.

A fizetőssé válással együtt ugyanis megszűnik a Lidl e-charge applikáció is, ami eddig a töltők indítására és elérhetőségére szolgált. Helyette pedig három módon lehet majd igénybe venni a szolgáltatást - írta a villanyautósok.hu.

A töltést el lehet indítani a Lidl Plus alkalmazásból, a Lidl weboldaláról, vagy "roaming" megoldással, ami az RFID kártyát takarja.

A Lidl 2016-ban telepítette az első 50 kW-os villanyautó-töltőit néhány budapesti parkolójában. Azóta már 115 üzletüknél érhető el a szolgáltatás. Sajtóközleményükben megjegyezték, hogy hetente átlagosan 4500 töltést indítanak a töltőoszlopaikról. 2020 nyarán indította a cég a Lidl e-charge appját, amivel 30 perces töltési ciklusokat lehetett elindítani, míg a töltőkön csak 10 perceseket (bár ez nem állított meg sokakat attól, hogy ne foglaljanak be egy-egy töltőt ennél sokkal több időre, de ez csak saját tapasztalat).

A pontos díjazást csak a későbbiekben teszik nyilvánossá.