Tízmilliós áresés: drága Teslát venni sosem volt még ilyen olcsó

2023.09.01. 13:25

A Tesla tegnap éjszaka nem csak bemutatta a Modal 3 frissített változatát, de a Model S és Model X árából is alaposan lenyesett. Bár az utóbbi időben megszokhattuk az amerikai villanyautó óriás hirtelen akcióit, ez a mostani talán minden eddigin túltesz.

A Model S Long Range változata tegnap még 45,5 millió forintba került, most azonban több mint 9 millió forinttal olcsóbban, 36,3 millióért rendelhető. A Plaid változat ára persze még nagyobbat esett: 55,3 millió helyett jelenleg 42,1 milliót kérnek érte. A Model X esetében is hasonló méretű az akció: a Long Range változat ára itt 48,9 millióról 38,2 millióra, míg a Plaidé 56,7 millióról 44 millióra csökkent.

refreshed-tesla-model-x



Mindez azt jelenti, hogy bár a Model S Long Range változata került már kevesebbe, a többi érintett modell sosem volt még ennyire olcsó.

Bár az árcsökkentés élénkíti a piaci versenyt és vonzó a Teslákra vágyakozók számára, a jelenlegi tulajdonosok valószínűleg nincsenek elájulva. Nem csak arról van szó, hogy ők még jelentősen többet fizettek autóikért, hanem arról is, hogy az ilyen durva árcsökkentések után a használt piaci árak is biztosan szabadesésbe kezdenek majd.