Inkább ő akarta bevinni hozzátartozóját a kórházba, ketten meghaltak emiatt

2023.09.06. 12:35

A vádirati tényállás szerint egy dunaföldvári férfi 2021. szeptember 19-én este a családtagjainál tartózkodott. Az egyik hozzátartozó rosszul lett, ezért mentőt hívtak. A mentők a későbbi sértettet kórházba akarták vinni, azonban ezt a családtagok megakadályozták azzal, hogy majd ők gépkocsival elviszik a kórházba.

A családtagok a férfit beültették a vádlott gépkocsijába, amiben négyen utaztak, de a biztonsági övet egyikük sem használta - írta az ügyészség közleményében.

A vádlott Dunaújvárosban az 50 km/h-s sebesség helyett mintegy 120-133 km/h-val száguldott, és a sebességét az egyik kanyar előtt sem csökkentette. A férfi a kanyarban az eltúlzott sebesség miatt elveszítette az uralmát a gépjármű felett, lesodródott az úttestről és egy lámpaoszlopnak ütközött. Az ütközés következtében az autó kettészakadt, a járműből két utas kizuhant. Mindketten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A gépkocsi további utasai 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek.

fejer

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy ha a vádlott a megengedett sebességgel közlekedett volna, úgy a baleset nem következik be. A vádlott vérében a balesetet követően amfetamint mutattak ki, ami azt jelenti, hogy a vezetés megkezdése előtt a férfi kábítószert fogyasztott, azt azonban igazolni nem lehetett, hogy a baleset időpontjában kábítószer befolyása alatt állt volna.

A Székesfehérvári Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a férfival szemben. Az elkövető büntetőjogi felelősségéről a Dunaújvárosi Járásbíróság dönt majd.