A Toyota segítségével térhet vissza a WRC-be a Subaru

2023.09.09. 15:04

A ralivilág híreivel foglalkozó Dirtfish.com információi szerint nem kizárt, hogy a Subaru hosszú kihagyás után visszatér a WRC-be – legalábbis erre engednek következtetni Mohammed Ben Sulayem szavai.

Az FIA (Nemzetközi Automobil Szövetség) elnöke az Akropolisz Ralin említette meg, hogy megbeszéléseket folytatott Akio Toyodával, a Toyota igazgatótanácsának elnökével. „Nem titok, hogy volt egy jó megbeszélésem Mr. Akio Toyodával, akit arról kérdeztem, mit tehetünk, [hogy több gyártót csábítsunk a WRC-be]. Nagyon szenvedélyes szavakat hallottam. Ekkor említette meg a Subarut. [A Toyota] támogatni fogja a Subarut a beszállásban. Az az érzésem, hogy ha egy ilyen ember [mint Akio Toyoda] beszél, magabiztosan beszél." - mondta Sulayem.

richard burns subaru impreza 4


Bár felmerülhet a kérdés, hogy a Toyota volt vezérének mégis mi köze a Subaru visszatéréséhez, a két vállalat között egy ideje már szoros kapcsolat húzódik. Amellett, hogy a Toyota birtokolja a Subaru egy részét, a vállalatok a Subaru BRZ/Toyota GR86 révén már közös autót is fejlesztettek.

Ha a Subaru valóban a visszatérést fontolgatja, szüksége is lesz a Toyota segítségére, hiszen a márka jelenleg nem rendelkezik a szabályoknak megfelelő 1,6 literes hibrid hajtáslánccal, mely Toyodáéknál adott.