15 Teslát gyújtott fel egy szélsőséges csoport Németországban

2023.09.15. 17:09

Valamivel hajnali fél négy előtt lángokban álló autókról szóló bejelentés érkezett a frankfurti tűzoltóságra. A tűz a Waechtersbacher utca egy olyan parkolójában égett, ahol számos Tesla Model Y-t tároltak. A hatóságok végül öt tűzoltóautóval vonultak ki a helyszínre, a lángokat pedig hajnali fél öt környékén sikerült megfékezni. 10 autó teljesen kiégett, öt megrongálódott, a kár félmillió euró (191,7 millió forint).

Hamar kiderült, hogy szándékos gyújtogatás áll az eset hátterében. A nap későbbi részében ismeretlenek egy névtelen levelet tettek közzé az Indymedia platformon, melyben magukra vállalták a tűzesetet, a Teslát pedig az „egyik legnagyobb ellenségüknek" nevezték. A gyújtogatók szerint a nemrég lezárult Müncheni Autószalonon „mindenféle vállalatok mutatták be a csillogó autóikat, majd légkondicionált szobákban gratuláltak egymásnak a gazdasági eredményeikhez, miközben tömegek élete került veszélybe a Portugáliát és Mauit sújtó tüzek és az osztrák és szlovén áradások miatt."

Képernyőkép 2023-09-15 155244.png

A csoport egy másik levélben azt is elismerte, hogy ők eresztették le 51 Porsche kerekét Berlinben, így tüntetve a német gyártó ellen.