Kamionnal oktatta a pehelysúlyú Suzukist - az előzmény ismeretlen

2023.09.16. 14:19

A magyar közlekedési morál szerves része a „közúti önbíráskodás”, azaz amikor a sofőrök egymás akadályoztatásával rendezik le nézeteltéréseiket. Ennek leggyakoribb példája a büntetőfékezés, amiért ugyan börtönbüntetést is lehet kapni, ennek ellenére továbbra is töretlen „népszerűségnek” örvend.

A mostani eset viszont a másik leggyakoribb akadályoztatást, az úgynevezett „kamionos módszert” mutatja be. Többnyire akkor látni ilyet, amikor az autópályán feltorlódott sort egyesek szabálytalanul, a leállósávon keresztül előznék. Ilyenkor a kamionosoktól gyakori magatartás, hogy félig elfoglalják a leállósávot, nehogy elhaladhassanak mellettük a kevésbé szabálykövető járművezetők.

Most szabálytalan előzésről szó sem volt, csupán a feltorlódott kamionsor mellett haladtak volna el az autósok, ám látszólag ez volt, akinek nem tetszett, így balesetveszélyes manőverek sorát kezdte meg. Egy Suzukis ugyan kiszállt helyretenni a kamionost, ám látszólag ez nem hatotta meg emberünket és a további forgalmat is ugyanúgy akadályozta.

Forrás: Budapesti autósok közössége