Találós kérdés: az Urus vagy a 206 hajtott gyorsabban?

2023.09.20. 12:22

A Lamborghini Urus és a Peugeot 206 képességeit nem lenne fair összehasonlítani, de vannak olyan váratlan szituációk, amikor két ennyire különböző autó is meglepően közel kerülnek egymáshoz az eredményeivel.

Ennek az oka itt nem feltétlenül az autóknál, hanem a sofőröknél kell keresendő: mindketten túl gyorsan hajtottak lakott területen belül. Az 50 km/h-s sebességhatárt mindkét sofőr 67 km/h-val lépte túl, tehát lakott területen belül hasítottak 117-tel.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

Mindketten ugyanakkora, elég nagy összegű büntetésre számíthatnak, főleg úgy, hogy közelmúltban növelték a kiszabható pénzbírságot. Sajnos nem csak ők ketten szabálytalankodtak: Bács-Kiskun megyében csak az elmúlt héten összesen 3013-an lépték túl a megengedett sebességhatárt.

Forrás: Police.hu
Forrás: Police.hu

A gyorshajtások elkeserítően magas száma mellé jön még 47 ittas vezetés, amiből három balesettel végződött, illetve 77 baleset is. Még mindig egy megyéről van szó, és mindössze egy hét alatt történt mindez. A rendőrök éppen ezért kérik a közlekedőket, hogy mindenki tartsa be a szabályokat, vezessen óvatosan és körültekintően.

Forrás: Police.hu