Polestar designer: a modern autók krumpli alakú karácsonyfák

2023.09.21. 17:01

A Polestar 3 ausztrál premierjén a WhichCar magazin mikrofonvégre kapta a gyártó dizájn menedzserét, Nahum Escobedót. Mikor a szakembert arról kérdezték, mi idegesíti leginkább a modern autók formatervében, keményen beleállt több mai trendbe is.

„Az autók kerekded formája lassan már krumplira, vagy cukorkára hasonlít, mert ez aerodinamikai szempontból tökéletes. Persze mi valami egészen mást szeretnénk csinálni." - mondta Escobedo. A főleg villanyautóknál és takarékosságra kihegyezett hibrideknél jellemző trendnek persze jó oka van. Fogyasztást csökkenteni és hatékonyságot növelni vagy alacsony tömeggel, vagy kis légellenállással lehet. Ám mivel könnyű villanyautót nagyon nehéz gyártani az akkupakk tömege miatt, a legtöbb márka inkább a másik megoldáshoz folyamodik.

Polestar 3 A Snow, Performance Pack (9)


Escubedo azonban nem állt meg itt, s élesen kritizálta a manapság szintén divatos utastéri hangulatvilágítást is. „Annyi fény van mindenhol, hogy úgy érzem mintha valami miniatűr Vegas-ban lennék. Annyi a gomb, annyi a fény: ez lila, ez zöld, ez meg narancssárga." – fejtette ki a szakember, aki szerint a mindenféle LED-es menetfényekkel a modern autók kerekeken guruló karácsonyfákra hasonlítanak.