Kim Dzsongunt dél-koreai kisbuszok őrzik, ami gond

2023.09.22. 13:36

Észak-Korea kétes megítélésű vezetője, vagyis Kim Dzsongun a közelmúltban Oroszországban járt, ahol többek között Vlagyimir Putyinal is találkozott. Ami autós szempontból is érdekes, hogy milyen autók kísérték utazás közben.

Az, hogy a vezetőt (teljes koreai megszólítása:조선로동당위원장이시며 조선민주주의인민공화국 국무위원회 위원장이시며 조선인민군 최고사령관이신 경애하는 김정은동지, azaz „A Koreai Munkapárt elnöke, a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság Államügyi Bizottságának elnöke, a Koreai Néphadsereg Legfelsőbb Főtábornoka, a tisztelt Kim Dzsongun elvtárs”) egy Maybach 62 szállította, nem olyan meglepő, az előbbit körülvevő Hyundai kisbuszok annál inkább.

Forrás: Yonhapnews
Forrás: Yonhapnews

A Kim Dzsongun autóját kísérő Hyundai Stariák azért tűnnek érdekes választásnak, hiszen dél-koreai gyártmányúak, velük pedig az északiak egy ideje nincsenek túl jóban. Mindez Ororszországban történt, de ez a kis malőr annyira nem szúrt szemet senkinek, hogy a vonulásról készült felvételeket simán leadták az észak-koreai állami tévében úgy, hogy nem takarták ki a márkajelzést.

Ez azért baj, mert nem veszi ki magát túl jól, hogy Észak-Korea büszke vezetőjét az ellenséges szomszéd termékei védik és kísérik. Sőt, így közvetve még reklámozzák is a dél-koreai autókat, innen nézve különösen kellemetlen ez a helyzet.

Olyan már egyébként történt korábban, hogy kiretusálták Hyundai-ok márkajelzést, de most úgy tűnik, hogy megfeledkeztek erről. Amilyen a hozzáállás a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságban, az is simán előfordulhat, hogy a figyelmetlen felelős munkatáborban végzi.

Forrás: Yonhapnews
Forrás: Yonhapnews

Az egész komolyságához apró adalék, hogy Észak-Korea és Dél-Korea hivatalosan a évtizedek óta háborúban állnak, igaz, jelenleg tűzszünet van. Az Egyesült Államok több tízezer katonát és rengeteg harci eszközt állomásoztat a két Korea közötti határon, tehát a helyzetről nehéz lenne azt állítani, hogy békés és rendezett.

Forrás: Yonhapnews