Rendőr-bingó: péntek este a belvárosban minden van

2023.10.03. 10:25

Szeptember 29-én, pénteken lepték el a budapesti éjszakát a rendőrök egy nagyobb razzia keretein belül. Szabálytalankodókat és körözött személyeket is fogtak.

A közlekedőket is ellenőrizték, és kiszűrtek két ittasan vezető sofőrt, két jogsi nélkül vezetőt, sőt, egy olyan személyt is, akit már eltiltottak a vezetéstől, mégis autóba ült. Intézkedniük kellett egyéb esetekben is: piroson áthajtó, záróvonalátlépő és kötelező felelősségbiztosítás nélkül autózó is volt.

A kép illusztráció - Forrás: Police.hu
A kép illusztráció - Forrás: Police.hu

Olyan sofőr is volt, aki nem akart megállni a rendőrök jelzésére, inkább menekülni kezdett. Őt végül elfogták, és bilincsben állították elő. A taxikat és különböző partibuszokat is ellenőrizték, összesen 138-at. Két esetben találtak olyan taxiórát, amit módosítottak, a szabálysértő taxisofőröket előállították.

Több egyéb esetben is intézkedtek a rendőrök: volt, akinél kábítószert, másnál közbiztonságra különösen veszélyes eszközt találtak. Az utcán alkoholt fogyasztók közül többeket figyelmeztettek, de volt olyan is, aki szabálysértési feljelentéssel lett gazdagabb.

Forrás: Police.hu