Forgalommal szemben fogalmatlankodott a suzukis

2023.10.06. 16:21

Határozottan necces felvételt osztott meg a BP-i autósok: a videón az látszik, ahogy egy Suzuki Splash sofőrjének éppen halvány fogalma nincs arról, hogy hogyan kéne használni az utat.

A felvételt egy, a 8-as főúttal foglalkozó Facebook-csoportban posztolták, és az autóban ülők se nagyon akarták elhinni, amit láttak. Azon a szakaszon egy sáv halad lefelé, kettő pedig felfelé, a Suzuki sofőrje azonban középen haladt, forgalommal szemben.

Forrás: 8-as Főút Hírei - Facebook
Forrás: 8-as Főút Hírei - Facebook

Nem volt neki gyanús a záróvonal, és az se, hogy a mögötte érkező autó minden lehetséges módon próbálta figyelmeztetni. Végül egy szemből érkező autóra figyelt fel a suzukis, és pánikszerűen kitért, de így se volt messze egy csattanás.

Az egy dolog, hogy kint volt tanulóvezetőt sejtető T-betű, de ez bőven több, mint rutintalanság. Az ilyen fokú bénázás egyszerűen nem fér bele, hiszen konkrétan életveszélyes, és ezúttal se a Suzuki sofőrjén múlt, hogy nem történt komoly baj.

Update: mire publikáltuk a cikket, a videót eltávolították a csoportból, azonban közben azonosították az elkövetőt.

A Veszprém vármegyei rendőrség egy Facebook posztban jelentette be, hogy megtalált az utat sajátosan használó autóst. Mint írják, a 35 éves budapesti nőt telefonon tájékoztattak róla, hogy szabálysértést követett el, illetve azt is elmondták neki, hogy feljelentést tettek ellene.

Forrás: BP-i autósok / Veszprém vármegyei rendőrség - Facebook