Kiütötték a GM-et, óriási visszahívásra kerülhet sor

2023.10.08. 12:09

Három éve nem látott szintre esett a GM árfolyama. 

A részvényesek kezdenek kifogyni a türelmükből. A General Motors részvényeinek árfolyama benézett a 30 dolláros szint alá október első hetében, amire az elmúlt három évben nem volt példa – írja a CNBC.

A szeptember közepén kezdődött sztrájk mellett nagyot ütött a cégen, hogy a Wall Street Journal egy gigantikus visszahívási ügyről értesült. E szerint lehet, hogy a GM-nek a légzsákok hibája miatt 20 millió autóját kell a szervizekbe rendelnie.

A visszahívást a kormány rendelheti el, a "selejtet" pedig az ARC Automotive beszállító adta el az autógyártónak. A légzsákok meghibásodása korábban is ismert volt, az újdonság az, hogy kiderült hány autót érinthet a GM gyártmányai közül. Eddig egymillió autón végezték el a javítást. 

A vállalat véleménye szerint a szigorú amerikai közúti biztonsági felügyelet (NHTSA) eddig nem közölt olyan adatokat, amelyek további lépéseket tennének szükségessé. A GM közölte, ezek ugyanis nem igazolják, hogy az ARC légzsákjainak rendszer szintű hibája lenne. Ha kiderül, hogy mégis így van, akkor a GM meg fogja hozni a szükséges intézkedéseket az NHTSA-val együttműködve.