A legőrültebb utcai Aston Martin ötletét egy pubban találták ki

2023.10.11. 06:13

A durva autóknak sokszor a történetük is kicsit őrült, ami tulajdonképpen passzol is a termékhez. Mivel az Aston Martin Valkyrie a márka legszürreálisabb utcai autója, szinte várható volt, hogy a születésének története se épp szokványos.

Minden 2015 nyarán kezdődött, amikor négy ember elment sörözne egy pubba Milton Keynesben. Ott volt az F1-es versenyautókat tervező Adrian Newey, a Red Bull Racing igazgatója, Christian Horner, az Aston Martin vezérigazgatója, Andy Palmer, és Simon Sproule, Palmer jobb keze, egyben az Aston Martin fő marketingese.

Rengeteg tapasztalat, és mások számára elrettentő pozíciók ültek annál az asztalnál, ahol egy pont szóba került, hogy kéne csinálni egy rendszámos versenyautót. A többi, ahogy azt mondani szokták, már történelem.

Az egészről készült egy több kötetes könyv is, ami Bart Lenaerts és Lies De Mol munkája. Ők hat éven át követték a Valkyrie születésének minden mozzanatát, hogy végül egy gyönyörűen kidolgozott, 335 oldalas könyvként adhassák ki. A könyv címe A wild ride - egy vad menet - lett, és az Inside Valkyrie sorozat részeként, illetve külön is meg lehet vásárolni.

A könyv olyan információkat és képeket tartalmaz, amik elég nagy része eddig a pontig abszolút elérhetetlen volt az egyszerű emberek számára. Az Inside Valkyrie-t és a A wild ride-ot a Waft kiadónál érdemes keresni: előbbiért 950 eurót, azaz körülbelül 370 ezer forintot, utóbbiért 90 eurót, vagyis nagyjából 35 ezret kérnek.

A négy könyvből álló, Inside Valkyrie sorszámozott lesz, összesen 300 példányt nyom belőle a kiadó. Rajongóknak kötelező, hiszen egyrészt igen érdemes olvasmány lehet a temérdek plusz információjával, másrészt igazi, ritka ereklye egy ilyen könyvsorozat.

Forrás: Road and Track / Waft Publishing