Ügyészség: ez jár Magyarországon a bűnözőnek, aki vezetéstől eltiltva menekül strandpapucsban

2023.10.13. 06:14

A hazai médiában hatalmas port kavart az M2-n menekülő Mercis ámokfutó és az őt üldöző rendőrök akciófilmbe illő jelenete. Úgy látszik, manapság egyre alávalóbb népek tolják a valaha sokkal magasztosabban ragyogó csillagot, hiszen az Árpád hídi tragikus gázolást is pont egy Mercedeses csicskalángos követte el. Oké, oké, más is lehetett volna, de nem is ez a lényeg.

foto-1-1024x683.png

A többszörösen büntetett előéletű fiatal elkövető épp zavartalan felfüggesztettjét töltötte szabadlábon, amikor úgy döntött 2023. augusztus 1-jén reggel 7 órakor, hogy a fény és hangjelzés ellenére nem áll meg a rendőröknek, hanem inkább az M2 gyorsforgalmi felé veszi az irányt és iszonyatos tombolásba kezd. Mondani sem kell, hogy többször is átlépte a megengedett sebességet, a szemből érkezők meg fékeztek és lehúzódtak. 

Kitakarták a csillagot, nehogy meglássa valaki, hogy Mercedes.
Kitakarták a csillagot, nehogy meglássa valaki, hogy Mercedes.

Józanságáról az ügyészség nem tesz említést, ezért kénytelenek vagyunk azt gondolni, hogy csupán autóversenyzői gerjedelmében lépte át a záróvonalat, vagy kapcsolt fénysebességre. Sötét oldalra átállt harcosunk - az ügyészség közleménye szerint - többször is indokolatlanul az őt megállítani próbáló kopók autójának ütközött, de nem felejtett el büntifékezni sem, amikor úgy tartotta kedve. A mérkőzésnek egy csodálatos rendőri manőver vetett véget, de ezt már mindannyian ismerjük. Aki nem, annak berakom ide: 

Számunkra - kívülálló, jogkövető állampolgároknak - a történteknél is fontosabb a Váci Járásbíróság ítélete, amely 5 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre kárhoztatta – az elkövetés óta letartóztatásban lévő – zabolátlan főhősünket, ráadásul tíz évre a vezetéstől is eltiltotta, plusz elrendelte az eddig levegőben lógó 6-6 hónap felfüggesztett letöltését is. Taps!

A képen lehet, hogy egy Skodát és egy Mercit látsz, de nem biztos!
A képen lehet, hogy egy Skodát és egy Mercit látsz, de nem biztos!

Az már persze más kérdés, hogy a korábban kétszer is vezetéstől eltiltott elkövető esetében mire számított a hatalom, amikor másodszorra sem szankcionálta kellő szigorral a korábbi kihágásaiért - de a választ sosem tudjuk meg. Sőt még most sem lélegezhet fel teljesen a néplélek, hiszen a döntés nem jogerős, a vagyon elleni bűncselekmények miatt korábban már többször elítélt elkövető ezúttal is fellebbezhet enyhítésért. Addig viszont letartóztatásban marad, ami nem is gond, hiszen jelenleg is folyik ellene több büntetőeljárás egyéb szakágakban. 

Ez nem lehet más, csak egy Ignis!
Ez nem lehet más, csak egy Ignis!