Felvette a térfigyelő, ahogy elgázolnak egy kiskorút a zebránál

2023.10.16. 11:45

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a nővel szemben, aki a zebrán átkelő gyalogost ütötte el, mert az átkelőhelyhez közeledve sem lassított a gépkocsival.

A vádirat szerint a szlovák állampolgárságú nő  2021. november 4-én 44-50 km/h közötti sebességgel közlekedett Esztergom lakott területén a kijelölt gyalogos-átkelőhely irányába. Ezen az útszakaszon a megengedett legnagyobb sebesség 40 km/h. Ezzel egy időben a zebrán átkelésre várakozott a kiskorú sértett.

A sofőr nem lassított, ezért nem észlelte időben az elsőbbséggel rendelkező, azonban az úttestre váratlanul lelépő sértettet, aki kerékpárját maga mellett tolva kívánt átkelni - írta az ügyészség közleményében.

A sofőr akkor vette észre a sértettet, amikor a gyalogos az úttestre lépett, ekkor már késedelem nélkül fékezett, eközben elütötte. Az ütközés miatt a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett, ennek tényleges gyógytartama 3 hónap.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a nővel szemben pénzbüntetést szabjon ki, valamint tiltsa el a közúti járművezetéstől.

A videón az elütést megelőző pillanatok láthatók, ahogy az okozó gépkocsi a zebrához érkezett.