Egy éjszaka alatt 118 gyorshajtóból 82-t az Árpád hídon rögzítettek

2023.10.18. 14:37

A XIII. Kerületi Rendőrkapitányság 2023. október 14-én éjszaka közlekedésrendészeti akciót szervezett. Az ellenőrzés során 118 gyorshajtóról készítettek felvételt, amelyből 82-t az Árpád hídon rögzítettek.

A rendőrség közelményében kiemelte azt az esetet, amikor egy sofőr a megengedett 70 km/h helyett 142 km/h-s sebességgel közlekedett Pest irányába a margit-szigeti lehajtónál. Az ellenőrzések alkalmával két sofőrt előállítottak; egyiknél pozitív eredményt mutatott az alkoholteszter, egy másik pedig megtagadta az igazoltatást.

Az egyenruhások hat esetben szabtak ki helyszíni bírságot, többek között záróvonal átlépése, gyalogos-szabálysértés, sárga jelzésen való áthaladás, lejárt műszaki érvényesség, valamint az elsőbbségi szabály megszegése miatt. Öt sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést tettek csendháborítás, szabálytalan parkolás, biztosítás hiánya, valamint közbiztonságra különösen veszélyes eszköz tartása miatt. A biztonsági öv használatának elmulasztása, valamint tilos jelzésen való áthaladás miatt egy -egy esetben szabtak ki közigazgatási bírságot.

Ugyanezen az éjszakán a XV. kerületi rendőrök hat óra alatt öt embert állítottak elő: négyet ittas, egyet eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés miatt.