Az osztrák vasút már tudja, mikor indulhatnak újra a vonatok Bécs felé

2023.10.20. 11:16 Módosítva: 2023.10.24. 11:01

Ahogy azt korábban megírtuk, a MÁV legfontosabb vonalán, a Magyarországot Nyugat-Európával összekötő 1-esen jelenleg nem közlekednek vonatok Bécs felé. Az utasoknak többször is át kell szállniuk, illetve pótlóbuszokat kell igénybe venniük, ha Budapestről el szeretnének jutni az osztrák fővárosba, Münchenbe vagy Salzburgba. 

Eddig úgy lehetett tudni, hogy a vágányfelújítás október 27-ig tart, azonban az osztrák vasúttársaság nemrég frissítette a fennakadásról szóló közleményét, ami szerint előreláthatólag az év végéig, december 10-ig tart a vágányzár a Kelenföld-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon.

Úgy tűnik, hogy a sógorok jobban tudják, hogy mi történik a MÁV háza táján, mint a magyar állam vasúttársasága, ugyanis a MÁV Inform még nem frissítette a felújítás céldátumát. Honlapjukon még mindig az október 27-ei dátum szerepel. Persze az is könnyen előfordulhat, hogy (a hazai szokásoknak megfelelően) egy későbbi céldátumra várnak, mivel elég valószínű, hogy az 1-es vonal felújítása idén már nem fejeződik be. 

Helyesbít a MÁV:

A MÁV a kezdetektől háromhónapos tájékoztatta utasait és a közvéleményt. A vágányzár legfontosabb utastájékoztatási információit összefoglaló www.mav.hu/egyesvonal elérésű aloldalunkon, továbbá a facebook oldalunkon is háromhónapos, három ütemre felosztott és decemberig tartó felújításról írunk. A vonataink folyamatosan közlekednek Bécs felé. Október 26-ig az első ütem tart, 27-én kezdődik a 2. fázis, amelyről itt érik el a kiadott közleményünket: https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/oktober-27-en-indul-gyori-fovonal-felujitasanak-legnehezebb-szakasza

A MÁV-START Zrt. és az ÖBB között folyamatos és rendszeres az egyeztetés az 1-es vonal felújításával kapcsolatban.