Ingyenes töltéssel segíti a 746 millió forintos Rimac nehézsorsú vevőit az Ionity

2023.10.21. 10:59

A gazdagoknak sem könnyű. Képzeljük csak el azt a helyzetet, hogy minden álmunk egy 746 millió forintos Rimac Nevera, miközben a bankszámlánkon forintra ennyi megtakarítás csücsül. Akad tehát elég pénz az 1888 lóerős elektromos hipersportautóra, de a töltésére már nem.

Szerencsére a Rimac és a töltőhálózatot üzemeltető Ionity együttműködésének hála emiatt sem kell aggódnunk, hiszen a 150 Nevera mindegyikét ingyen tölthetjük nyolc éven keresztül a cég áramkútjain.

nevera-time-attack-17

Persze egyértelmű, hogy ez az akció hatalmas lehetőséget rejt magában – elvégre az ingyenes töltögetéssel egy idő után behozható az autó ára. A carthrottle.com azt is kiszámolta, hogy egész pontosan 19 144 alkalommal kellene nulláról 100 százalékra tölteni a Nevera 120 kilowattórás akkumulátorát ahhoz, hogy a végén a pénzünknél legyünk.

Ez azt jelenti, hogy nyolc éven keresztül minden egyes nap körülbelül 6,5 alkalommal kellene ellátogatnunk az Ionity töltőihez. Persze az egész csak akkor működik, ha előtte tisztességesen leszívtuk az akkut, de ha 3 207 kilométernél többet tervezünk vezetni egy nap, mindez nem jelenthet gondot.