Ittasan frontálisan ütközött egy busszal, vádat emeltek ellene

2023.10.24. 16:05

A Debreceni Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki főútvonalon haladva nekiütközött egy autóbusznak.

A vádirat szerint a vádlott 2023. május 13-án 21:00 óra körül közlekedett Debrecen felől Mikepércs irányába a 47-es számú főúton úgy, hogy a vezetés megkezdése előtt nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott és a biztonsági övét sem használta - írta az ügyészség közleményében.

habfou 1

A férfi ittassága miatt áttért a szemközti forgalmi sávba és frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő autóbusszal, amelyen több utas tartózkodott. Az ütközés következtében a vádlott járműve megpördült és a földes-füves útpadkára sodródva állt meg.

habfou 2

Az ütközés következtében az autóbusz egyik utasa 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A vádlottnak súlyos, életveszélyes sérülései keletkeztek. A vádlott beismerte bűncselekményét. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és hosszabb időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.